BP1

BORGOFRANCO D'IVREA, (on going)

apartment renovation

L’appartamento si trova in una vecchia casa di campagna costruita intorno al XVII secolo. La ristrutturazione è focalizzata sulla realizzazione di un appartamento per brevi affitti o, eventualmente, utilizzato dai proprietari.
Nei soffitti a volta, dove possibile, è stato rimosso l’intonaco ed i mattoni sono stati riportati a vista. Tutti i pavimenti sono stati rimossi e, le volte sottostanti sono state consolidate alleggerite, isolate e, dove necessario, consolidate.

The apartment is located in old country house date back to XVII century. The renovation is focused on the realization of an apartment for short term rent or, eventually, used by the owners.

The vaulted ceilings, where possible, have been restored to their original materiality. All the existing floor have been demolished and the vault below have been reinforced, lightened and insulated

Le stanze hanno mantenuto la loro funzione originaria. Quelle principali, vicine all’ingresso, costituiscono la zona giorno ed il salotto offre dei posti a dormire aggiuntivi. La camera matrimoniale è dotata di bagno privato con una cabina armadio inserita come una scatola moderna all’interno della stanza.

The rooms have retained their original function. The main rooms, close to the entrance, have been kept for the living areas, with two additional sleeping places. The smallest rooms are the private part of the house, the bedroom have a personal bathroom and a walk-in closet obtained as a new box in the middle of the space.

L’appartamento ricalca la tipologia della tipica casa Piemontese, le stanze sono disposte come una sequenza di spazi senza una distribuzione secondaria.

The apartment is a typical Piedmont’s house, the rooms are a sequence of spaces without a separated distribution.

Commission:
Concept design, developed design, technical design and construction supervision.

Contractors:
Rosso Service (general contractor)
Paolo Garin (hydraulic system)
Giovanni Enrico (electrical system)